Trainee-program kommer til Harstad – har hentet over 100 talenter

 Look North Traine-programmet utvides til Harstdregionen i samarbeid med Kupa. - Nå satser vi med ti plasser, sier rådgiver Håvard Selseth.

 
 

Etter stor suksess i Lofoten og Vesterålen, er det nå klart at Look North Trainee-programmet utvides til Harstadregionen, med et tilbud spesielt rettet mot arbeidsgivere.


Folk kommer, og folk blir

Siden 2015 har Look North Trainee-programmet vært en drivkraft i å rekruttere over 109 traineer, og har vist imponerende resultater med 85 % tilflyttere, hvor 70 % fortsatt bor i regionen etter to år. 25 % av kandidatene har også tatt med samboer – noe som bidrar til ytterligere regional vekst og utvikling. Egga utvikling er prosjektleder for programmet i Lofoten og Vesterålen, nå utvides det til Harstadregionen i samarbeid med Kupa.

– Dette er en vinn-vinn-situasjon. Sammen med våre private og offentlige partnervirksomheter finner vi de skarpeste hodene til rett jobb. Deretter legger vi til rette for at traineene skal trives og bli værende i vakre nord, sier rådgiver i Kupa, Håvard Selseth.


Les også: Konferansen for blågrønn næring – utsolgt i 2023 også


Målet? Å rekruttere og utvikle talentfulle kandidater for å bidra til vekst i regionen, og å få kandidatene til å bli værende.

– Det var Kronsteingruppen som først tok kontakt med Kupa, etter gode resultater med programmet i Lofoten og Vesterålen, og ønsket det samme tilbudet for sine unge, nyansatte i Harstadregionen, sier Selseth.

Etterlyst tilbud

Han mener programmet er en unik mulighet for lokale bedrifter til å tiltrekke seg og utvikle unge talentfulle kandidater med høyere utdanning.

– Både Harstad kommune og mange bedrifter i regionen har etterlyst et slikt tilbud, nå satser vi med 10 trainee-plasser og håper å få til enda flere de neste årene. Nå er det bare noen få plasser igjen - så ikke vent med å ta kontakt om din virksomhet er interessert, sier Selseth.

I tillegg til Kronsteingruppen, skal virksomheter som Hinnstein, Polarkonsult, Kupa og Nordlaks også ha trainee i Harstadregionen.


Hva tilbyr Look North Trainee?

Programmet er samlingsbasert og inkluderer syv samlinger, hvor blant annet Nordnorsk Lederutvikling står for deler av det faglige innholdet​​. Trainee-programmet er rettet mot kandidater i aldersgruppen 25–35 år fra hele landet, og legger vekt på å fremme regionen som en kompetanserik region​.

– Look North Trainee fokuserer på å utvikle et sterkt sosialt og faglig nettverk blant traineene, sier Selseth.


Les også: Nå kan ditt prosjekt få inntil 200 000,– i forskningsstøtte

Fordeler for arbeidsgivere

Trainee-programmet byr på mange fordeler for arbeidsgivere.

– Ved å delta, får virksomheter økt synlighet gjennom våre digitale plattformer, inkludert hjemmeside og sosiale medier.

– Vi tilbyr også felles stillingsutlysninger på Finn.no og gjennom studiesteder, kombinert med målrettet annonsering på tvers av digitale kanaler, sier Selseth.

Han legger til at programmet ikke bare omfatter rekruttering, men også et omfattende utviklingsprogram som varer fra august til mai.

– Dette inkluderer faglige og sosiale programmer, som er sentrale for å bygge et sterkt nettverk blant traineene og arbeidsgiverne. Gjennom Look North Trainee blir man en del av regionens offisielle traineeprogram, støttet av Troms fylkeskommune.

Er virksomheten din klar for å være med på å forme fremtiden i Harstadregionen? Bli en del av Look North Trainee-programmet og grip sjansen til å rekruttere de skarpeste hodene fra hele landet!

Søknadsfrist: 1. februar 2024.

 

Har du spørsmål om Look North Trainee i Harstadregionen? Ta kontakt med prosjektleder Håvard Selseth.

haavard@kupa.no / 478 47 934

 
 
 
Forrige
Forrige

Lanserer banebrytende veileder for bærekraftsrapportering

Neste
Neste

Konferansen for blågrønn næring – utsolgt i 2023 også