Lanserer banebrytende veileder for bærekraftsrapportering

 Klyngeleder Geir Frantzen fra Kupa er fornøyd med resultatet.

 
 

Med Kupa som prosjektleder har Betongklyngen (CIC) lansert en veileder for bærekraftsrapportering for betongindustrien.


– Sammen har vi utviklet en banebrytende veileder for bærekraftsrapportering, som skal være et verktøy som bidrar til en mer bærekraftig utvikling, sier Geir Frantzen, klyngeleder i Kupa .

Dette kommer i samsvar med økte krav til bærekraft og miljøvennlig praksis fra både EU og kunder. Veilederen ble lansert på Betongindustridagene i Oslo, der hele bransjen var samlet.

Les også: Konferansen for blågrønn næring – utsolgt i 2023 også

Dette prosjektet ble initiert på en klyngesamling i 2022, hvor medlemmer tok opp behovet for kunnskap om rapporteringskrav.

Karbonnøytral innen 2030

Den nylig lanserte veilederen, er utarbeidet av EY på oppdrag fra CIC og Betong Norge. Prosjektet har vært gjennomført med Veronika Moan og Line Backer-Grøndahl fra Kupa som involverte fra klyngeledelsen (red. anm. CIC er en av flere bedriftsklynger og nettverk som Kupa leder).

Dette prosjektet er et viktig skritt mot CICs mål om en karbonnøytral betongbransje innen 2030.

– Denne veilederen er ditt “steg-for-steg”-kompass for å integrere bærekraftsrapportering i din bedrift, og fungerer som et oppslagsverk når du utvikler selskapets bærekraftsrapport, sier Veronika Moan fra klyngeledelsen.

Les også: Vi helper deg med klynger og nettverk 

Moan mener at dette initiativet illustrerer hvordan samarbeid og innovasjon kan drive en hel bransje mot en mer bærekraftig fremtid.

– Vi inviterer bransjeaktører til å utforske og implementere retningslinjene presentert i veilederen, og sammen jobbe mot en mer bærekraftig og ansvarlig fremtid, avslutter Moan.

> Les mer om veilederen

> Last ned veilederen

 

Dette er CIC: Concrete Innovation Cluster (også kalt “Betongklyngen”) er en nasjonal innovasjonsarena som har som mål å bidra til en karbonnøytral betongbransje innen 2030. CIC representerer hele verdikjeden i bygg- og anleggsbransjen i Norge.

Kupas rolle i CIC: Kupa leder flere bedriftsklynger og nettverk, blant annet Concrete Innovation Cluster (CIC). Målet er å skape merverdi gjennom å utvikle felles innovasjons- og utviklingsprosjekter, og koble bedrifter med relevante samarbeidspartnere, investorer og forskningsmiljøer.

Vil du vite mer om hvordan du kan jobbe mer bærekraftig og strategisk i din bedrift? 

Kontakt seniorrådgiver Veronika Moan
veronika@kupa.no / + 47 906 17 835

 
 
 
Forrige
Forrige

Nyansatt: Tor Åge Vorren til Kupa

Neste
Neste

Trainee-program kommer til Harstad – har hentet over 100 talenter