Få skattefradrag gjennom SkatteFUNN

 Seniorrådgiver i Kupa, Øyvind Jørgensen, hjelper bedrifter å få innvilget søknad til SkatteFUNN.

 
 

SkatteFUNN er en risikoavlastning for bedrifter som ønsker å utvikle nye produkter eller tjenester.


Ordningen oppfordrer bedrifter til å fortsette med utvikling og innovasjon, og ifølge Seniorrådgiver i Kupa, Øyvind Jørgensen, har ordningen vært en suksess for mange bedrifter.

– Det både minimerer den økonomiske risikoen, og bidrar til økt mulighetsrom for utvikling innen sin bransje, påpeker han.

Hva er skatteFUNN?

SkatteFUNN står for Skattefradrag for Forskning og Utvikling i et Nyskapende Næringsliv og er en unik ordning som deler ut midler til forsknings- og utviklingsprosjekter. Ordningen skiller seg fra andre støtteordninger ved å være rettighetsbasert. Det betyr at hvis prosjektet ditt kvalifiserer, får du midlene du søker om – uansett størrelse på bedriften din.

Les også: Få inntil 300.000,- i forskningsstøtte 

Hvem kan søke?

Alle bedrifter i hele Norge som har et konkret prosjekt kan søke om støtte gjennom SkatteFUNN. Det er imidlertid viktig å merke seg at størrelsen på prosjektet kan ha betydning for hvor mye støtte du får. SkatteFUNN dekker 19% av prosjektets totale budsjett, helt opp til 24 millioner kroner – for større prosjekter betyr det at de kan få betydelig støtte.

Hvorfor søke på SkatteFUNN?

SkatteFUNN er en unik ordning som gir bedrifter muligheten til å utvikle og teste nye ideer og løsninger, uten å ta hele den økonomiske risikoen. 

Støtten på 19% av totalbudsjettet er fast, og du er ikke i konkurranse med andre bedrifter om pengepotten. Du trenger heller ikke betale tilbake støttebeløpet dersom prosjektet ikke lykkes, forklarer Jørgensen.


Søknadsprosessen

Søknadsprosessen for SkatteFUNN skal være enkel og oversiktlig. Du må kunne vise at prosjektet ditt er et forsknings- eller utviklingsprosjekt, og du må kunne dokumentere kostnadene knyttet til prosjektet. Det er viktig å legge fram prosjektet ditt som en utviklingsprosess med tydelige mål og delmål, samt en tidsplan for gjennomføringen.

Her er Øyvind sine seks beste tips for å skrive en god SkatteFUNN-søknad:

  1. Ha et klart definert prosjekt med tydelige mål og delmål. Beskriv hva prosjektet går ut på, hva du ønsker å oppnå, og hvordan du skal gjøre det.

  2. Lag en tidsplan for hvordan du skal gjennomføre prosjektet. Dette kan være en prosjektplan med milepæler og frister.

  3. Dokumenter kostnadene knyttet til prosjektet. Dette kan være utgifter til materialer, utstyr, lønn til ansatte, eksterne tjenester osv.

  4. Søk tidlig i prosjektet, slik at du kan få støtte til kostnadene du allerede har hatt. Dette kan være kostnader knyttet til forundersøkelser, planlegging osv. Merk at hos SkatteFUNN kan du søke midler til kostnader som allerede har løpt i inneværende år, dersom du søker innen 1. september

  5. Vær realistisk i beskrivelsen av prosjektet ditt. Ikke overdriv eller legg til elementer som ikke er nødvendige.

  6. Vær nøye med å dokumentere alle kostnader og utgifter knyttet til prosjektet ditt. Dersom prosjektet overstiger summen du opprinnelig hadde søkt om, kan du fortsatt inkludere den ekstra kostnaden som en del av totalsummen.

– Hovedmålet med SkatteFUNN er å hjelpe bedrifter i gang med innovative prosjekter som til slutt også kommer samfunnet og bransjene til gode. Ved å minske risikoen for tap, er det flere som tør å satse. Derfor har du svært lite å tape på å søke om støtte – og jeg oppfordrer alle som har et utviklingsprosjekt til å gjøre nettopp det, avslutter Jørgensen.

 

Vil du vite mer om SkatteFUNN og hvordan vi i Kupa kan bistå med din søknad?

Kontakt seniorrådgiver Øyvind Jørgensen
oyvind@kupa.no / 909 21 167

 
 
 
Forrige
Forrige

Bidra til vekst i lokalt næringsliv – Bli engleinvestor!

Neste
Neste

Jaro AS med ny bærekraftig strategiutvikling