Vinnerne av Arctic Accelerator

Under KUPAs nettverksarrangement Drivkraft 2019 ble årets Demo Day i Arctic Accelerator gjennomført. Demo Day er avslutningen i KUPAs akseleratorprogram, Arctic Accelerator, hvor beste nordnorske start-up kåres!

 

Det var over 100 påmeldte til Drivkraft 2019 + Demo Day i Støperiet i går, og her møtte deltakerne i Arctic Accelerator både investorer, etablerte bedrifter, oppstartsbedrifter, offentlige samarbeidspartnere og private aktører. Det ble en fantastisk samling av aktører fra Oslo i sørøst til Alta i nordvest, og nye verdifulle kontakter ble knyttet.

Akseleratorprogrammet Arctic Accelerator kulminerer i Demo Day, hvor de 15 beste teamene fra årets kull presenterer sine forretningsidéer. Juryen besto av Jenny Carenco fra Lundin Foundation, Åsmund Mandal fra Business Angel Norway, Dag Roald Fredheim fra Innovasjon Norge og Line Backer-Grøndahl, leder for Innovasjon i KUPA.

Til slutt ble tre finalister trukket frem av juryen; Probotic fra Narvik, Medsensio fra Tromsø og Pazzing fra Tromsø.

Årets vinner ble Pazzing fra Tromsø, ledet av Martin Mathisen og Jørgen Eiane. Pazzing har utviklet en plattform hvor de kombinerer tradisjonelle rebusløp med moderne teknologi ved hjelp av augmented reality (AR). De vant hovedpremien på 100.000kr til videreutvikling av Pazzing. Probotic fra Narvik stakk av med prisen som publikums favoritt til en verdi av 5000kr.

Juryens begrunnelse:

  • Teamet har en godt sammensatt kompetanse
  • De gjør mye ut av få ressurser
  • Idéen er lett skalerbar
  • De har en åpen plattform som engasjerer og inspirerer til å skape
  • De har et stort internasjonalt marked
  • De har en god forretningsmodell som gir muligheter for inntjening på ulike måter
  • Gode exit-muligheter

Nivået på årets start-ups var svært høyt – og vi takker alle deltakerne for fantastisk innsats i Arctic Accelerator! Vi ser lyst på fremtiden i nord!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
OM KUPA:

KUPA er ett av Nord-Norges største innovasjons- og rådgivningsselskap. Vi jobber stedsuavhengig, og hjelper startups og bedrifter å utvikle og kommersialisere nye produkter og tjenester, utarbeide forretningsmodell og strategi, hente kapital, effektivisere produksjon og implementere kvalitetssystemer. Vårt kundeløfte er drivkraft for utvikling. 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med saker for:

Lyst å vite mer?

Jeg ønsker vite mer om hva KUPA kan bistå med!

Skroll til toppen

La oss ta en prat!

Vi kontakter deg

Hopp rett ned til innholdet