Vi utvider Ofotenkontoret!

Siva (Selskapet for industrivekst) har bevilget 2 millioner til KUPA for økt satsing på oppstartsbedriftene i Ofoten.

 

Tildelingen gjør at oppstartsbedrifter også i Ofotenregionen får økonomisk støtte og tilgang til KUPAs kompetansemiljø og eksterne nettverk som skal hjelpe oppstartsbedriftene å utvikle og kommersialisere sine forretningsidéer. Målet er å skape flere vekstbedrifter i Ofoten.

Flere bedrifter skal hjelpes frem

KUPA har hovedkontor i Harstad, og åpnet sitt Narvik-kontor i 2018. De har 19 ansatte fordelt på kontorene i Narvik, Harstad, Finnsnes og Tromsø. Med økt støtte skal KUPA jobbe for at det utvikles flere nye vekstbedrifter i Ofoten, som igjen skaper flere attraktive arbeidsplasser, sier Kristian Einem Solaas i KUPA. «Vi har stor tro på Ofotenregionen og dette tilskuddet gir oss mulighet til å løfte frem den viktigste jobbskaperen i 2019, nemlig oppstartsbedrifter». Innovasjon og utvikling tiltrekker unge og nyutdannede, og er en viktig faktor for å skape vekst i hele regionen.  

Sivas 34 inkubatorer og 40 næringshager har de siste årene hatt en betydelig vekst i antall bedrifter som de hjelper med bedriftenes innovasjonsarbeid. Gjennomførte evalueringer viser at inkubatorene og næringshagene har stadig større betydning for bedriftenes vekst og utvikling.

– Midlene skal stimulere til økte resultater i Siva-strukturen. Prosjektene vil bidra til at flere bedrifter får tilgang til nettverk, partnere, kompetanse og fasiliteter. Erfaringer fra tilsvarende utlysning i 2018 viser at disse midlene har ønsket effekt, sier Kjerstin Spjøtvoll, direktør innovasjon i Siva.

Pengene som deles ut kommer fra Sivas næringshage- og inkubasjonsprogram. I alt 26 næringshager og inkubatorer deltok i konkurransen om midlene som ble utlyst.

Øker antall ansatte i Ofoten

Satsingen i Ofoten krever flere dyktige rådgivere til vårt kontor i Narvik. Vi har et mangfoldig team av medarbeidere med komplementær kompetanse som sammen hjelper startups og etablerte bedrifter å utvikle og kommersialisere nye produkter og tjenester, bygge team, utarbeide forretningsmodell og strategi, samt hente privat og offentlig kapital. 

 

Er du vår nye rådgiver? Søk innen 1. februar 2020!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
OM KUPA:

KUPA er ett av Nord-Norges største innovasjons- og rådgivningsselskap. Vi jobber stedsuavhengig, og hjelper startups og bedrifter å utvikle og kommersialisere nye produkter og tjenester, utarbeide forretningsmodell og strategi, hente kapital, effektivisere produksjon og implementere kvalitetssystemer. Vårt kundeløfte er drivkraft for utvikling. 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med saker for:

Lyst å vite mer?

Jeg ønsker vite mer om hva KUPA kan bistå med!

Skroll til toppen

La oss ta en prat!

Vi kontakter deg

Hopp rett ned til innholdet