Smartsky AS vant anbudskonkurranse mot store nasjonale og internasjonale selskaper

Fra venstre: Prosjektleder Thomas Schulzki teknisk avdeling i Bodø kommune, kommunaldirektør Knut Hernes i teknisk avdeling i Bodø kommune, daglig leder i Smartsky AS Thomas Dragseth og Edny-Beate Karlsen – prosjektleder Smartsky AS. Foto: Ole Morten Kristiansen

– Vi skal bygge fremtidens digitale plattform til norske kommuner, og vi starter med Bodø kommune og nødetatene. Uttalelsen kommer fra gründer og daglig leder i Smartsky AS, Thomas Dragseth, om det som skal bli et spennende samarbeid mellom Innovasjon Norge, Bodø kommune og Smartsky AS for utvikling av innovative digitale verktøy for Salten Brann.

Nyheten om innovasjonspartnerskapet ble først publisert av Bodø Kommune. 

Bodø kommune tildeler millionmidler gjennom Innovasjon Norge etter offentlig anbudskonkurranse med store nasjonale og internasjonale selskaper.

– Pengene kommer fra Innovasjon Norge, men det er Bodø kommune som har gjennomført prosessen med utlysning og tildeling av midlene, sier prosjektleder for Smart arkitektur Bodø, Thomas Schulzki ved teknisk avdeling i Bodø kommune.

Smart arkitektur Bodø skal være en plattform for deling av informasjon mellom samfunnsaktører som det offentlige, private og blålysetatene.

– I første omgang skal dette bidra til å øke Salten Brann’s mulighet til å nyttigjøre tilgjengelig data (informasjon) for å gi en tryggere region, og vil muliggjøre at informasjon lettere og automatisk kan flyte mellom samfunnsaktører for bedre utnyttelse,  sier Schulzki videre.

7 millioner tildelt Smartsky AS

Etter en offentlig anbudskonkurranse med store nasjonale og internasjonale selskaper, ble innovasjonspartnerskapet med verdi opp i mot 7 millioner er tildelt Smartsky AS med partnere.  

Til Bodø Kommune uttaler Thomas Dragseth, gründer og daglig leder i Smartsky AS, at de ser fram til å ta fatt på prosjektet.

– Vi skal bygge to løsninger som hver for seg vil ha stor verdi for en kommune, sier Dragseth, og fortsetter:

– Det første er en smartby-plattform, en programvare. Dette gjør det mulig for også små kommuner å raskt bli smart samfunn, uten store forhåndsinvesteringer. Det andre er en applikasjon som tilgjengeliggjør kritisk data om eiendom og beboere for nødetater før, under og etter utrykning.

Tidligere deltaker i Arctic Accelerator og inkubatorbedrift i KUPA Startup
Safeplan AS (Smartsky AS) var én av deltakerbedriftene i fjorårets Arctic Accelerator-program og er nå inkubatorbedrift i KUPA Startup. Edny-Beate Karlsen, seniorrådgiver i KUPA og prosjektleder for Smartsky AS sier følgende:

«Nå er kontrakten signert og vi har hatt en kick-off for å sikre en felles forståelse av prosjektets mål og rammer. Nå ser alle parter frem til å sette i gang arbeidet med selve prosjektet og tilhørende produktutvikling. Det kommer til å bli både gøy og utfordrende.»


Her kan du lese hele saken fra Bodø Kommune. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
OM KUPA:

KUPA er ett av Nord-Norges største innovasjons- og rådgivningsselskap. Vi jobber stedsuavhengig, og hjelper startups og bedrifter å utvikle og kommersialisere nye produkter og tjenester, utarbeide forretningsmodell og strategi, hente kapital, effektivisere produksjon og implementere kvalitetssystemer. Vårt kundeløfte er drivkraft for utvikling. 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med saker for:

Lyst å vite mer?

Jeg ønsker vite mer om hva KUPA kan bistå med!

Skroll til toppen

La oss ta en prat!

Vi kontakter deg

Hopp rett ned til innholdet