Rekordhøye 24,2 millioner fra private investorer til bedriftene i KUPA Startup

I løpet av 2020 tiltrakk bedriftene i KUPA Startup seg investeringer fra små og store investorer fra hele landet. Gjennom KUPA Startup, et inkubatorprogram som hjelper oppstartsbedrifter å vokse, har bedriftene hentet hele 24,2 millioner kroner for å skape vekst for sitt selskap. 

For andre år på rad henter bedriftene i KUPA Startup over 20 millioner. Summen fra private investorer bekrefter dermed KUPA sin opplevelse av at kvaliteten på oppstartsbedriftene i Nord-Norge blir bedre for hvert år. Line Backer-Grøndahl, leder for team oppstartsbedrifter i KUPA, er imponert over hva de nye bedriftene har klart på kort tid.

 

Line Backer-Grøndahl, leder for oppstartsbedrifter i KUPA

– Vi jobber med mange spennende nye selskaper i KUPA Startup. Vi hjelper bedriftene med det de har behov for – der de er i utviklingsløpet, ved å blant annet tilføre nødvendig kompetanse, kapasitet, kapital og nettverk. Kort fortalt får bedriftene i KUPA Startup hjelp fra våre rådgivere til å skape en bedrift som kan vokse. Om forretningsidéen er god nok får man ofte svar på når man ber andre investere egne penger i selskapet ditt.

De 24,2 millionene som ble hentet i 2020 har i tillegg kvalifisert bedriftene for offentlige tilskudd på over 11 millioner, noe som til sammen utgjør en betydelig sum for å skape nye bedrifter og spennende arbeidsplasser i Nord-Norge. 

 

 

Tre av bedriftene som utmerket seg i 2020

The Coring Company, som utvikler software for kjerneprøver og er basert i Mo i Rana, har nå hentet inn 2,4 MNOK fra en investorgruppe. Tundra Drone fra Kautokeino, som utvikler dronetilbehør, er et godt eksempel på en lokal bedrift som satser internasjonalt ved hjelp av investorer som har gått inn med 1,1 MNOK. DentaApps med sin forretningsidé om en digital kompetanseplattform for tann- og munnhelse, har bidratt til at helsepersonell enklere kan forebygge helseproblemer blant eldre, og dermed spare kommuner og institusjoner for kostnader. De hentet 1,8 MNOK i 2020. Alle tre er eksempler på bedrifter som har vært med i Arctic Accelerator og er med i KUPA Startup i dag. Her har de fått hjelp til å gjøre bedriften klare for investorer, veiledning på forretningsmodell, nettverk og hjelp til å få avtaler på plass, sier Backer-Grøndahl. 

DentaApps lanserer Tannlegehjelpen 

Ellen-Merethe Høgsæt har jobbet som tannlege i 23 år og er nå gründer og CEO i DentaApps som står bak Tannlegehjelpen.no.

 

Deltagelse i Arctic Accelerator og KUPA Startup ga meg en mulighet og anledning til å teste om min idé kunne bli til noe mer. Ved å få innsikt i mulige økonomiske støtteordninger, hjelp til å sette opp og vurdere en forretningsmodell samt via KUPA finne nye samarbeidspartnere, har vi på ett år gått fra idé til en liten bedrift.

 

Vi gjennomførte akkurat en rettet emisjon med fire investorer der vi hentet inn 1,8 millioner kroner i aksjekapital. KUPA var en av investorene, og gikk inn med 240 000 kroner. I tillegg har Innovasjon Norge, Samfunnsløftet ved SpareBank 1 NordNorge og Regionale Forskningsfond så langt støttet oss med tilsammen 2 450 000 kroner for å pilotere, forske og videreutvikle, forteller Høgsæt. 

DentaApps har på ett år gått fra idé til en liten bedrift, sier gründer og CEO DentaApps.

 

Gode utsikter for 2021 

Hittil i år har selskapene i KUPA Startup hentet 6 millioner, og flere har pågående prosesser for oppkapitalisering i løpet av høsten og vinteren. Flere private fond snuser på startups i Nord-Norge, og det sier noe om kvaliteten på selskapene, sier leder av KUPA Startup, Monica Mathiassen.

 

Monica Mathiassen, leder KUPA Startup

– Vi ser for oss at selskapene samlet sett vil klare å hente minst like mye privat kapital som i 2019 og 2020, og vi er spent på hva telleren sier den 31.12! Denne tilførselen av kapital er kritisk for å kunne bygge nye vekstselskaper, og det gleder oss stort å se selskapene vi jobber med lykkes med å hente privat kapital, sier Mathiassen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUPA Startup hjelper nye bedrifter med vekstpotensiale. Kontakt oss gjerne hvis du lurer på om vi kan hjelpe deg! Ta kontakt med lederen av KUPA Startup, Monica Mathiassen, monica@kupa.no. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
OM KUPA:

KUPA er ett av Nord-Norges største innovasjons- og rådgivningsselskap. Vi jobber stedsuavhengig, og hjelper startups og bedrifter å utvikle og kommersialisere nye produkter og tjenester, utarbeide forretningsmodell og strategi, hente kapital, effektivisere produksjon og implementere kvalitetssystemer. Vårt kundeløfte er drivkraft for utvikling. 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med saker for:

Lyst å vite mer?

Jeg ønsker vite mer om hva KUPA kan bistå med!

Skroll til toppen

La oss ta en prat!

Vi kontakter deg

Hopp rett ned til innholdet