Probotic: Stor interesse for nordnorsk teknologi på internasjonal messe

Oceanology International samler de fremste aktørene innen havindustri og teknologiutvikling. Messen samler over 500 utstillere, og er både et utstillingsvindu for ny teknologi, samt en viktig arena for nettverksbygging og business. Årets messe ble holdt i London Excel 15-17. mars. KUPA ved Edny-Beate Karlsen var på messen som del av Probotic sitt team. KUPA har jobbet tett med Probotic gjennom KUPA Startup.

Probotic AS utvikler en undervannsdrone for autonom inspeksjon og renhold av fiskemerder. Dronen er nå på prototype-nivå og skal kommersialiseres i 2023. Gründer og CEO Mikkel Pedersen er godt fornøyd med oppmerksomheten rundt Probotic sin stand, og oppsummerer messen slik:  

Med så mange store og internasjonale aktører som vi finner her på messen, er det positivt at det så stor interesse for vår teknologi. Vi tar det som et tegn på at teknologien oppleves som fremtidsrettet og relevant. Det har vært interessenter både fra olje & gass og forsvaret. At vi oppfattes som relevant i andre markedssegmenter er særdeles lovende.  

Dronen vår er i første omgang rettet mot havbruksnæringen – en bransje som ikke er så godt representert her på messen. Det at vi retter oss mot havbruksnæringen har nok også bidratt til at vi har skilt oss ut her på messen. Vi har et betraktelig mer beskjedent markedsbudsjett enn store globale aktører som for eksempel Saab, Kongsberg Maritime og IX Blue. Video fra en merd i nordnorsk natur er et blikkfang. Videre har de som har vært innom har syntes det har vært spennende med live demo hvor vi styrer dronen i en merd utenfor Narvik remote fra London. 

 

Team Probotic, f.v.: Kjell Mikalsen, Mikkel Pedersen, Lasse Falch Sortland, Trine Mosling-Elvebakk og Edny-Beate Karlsen.

En av de som stoppet innom standen til Probotic var Dan Hook, CTO hos Ocean Infinity. Grovfjord Mekaniske Verksted (GMV) har en flåte av autonome fartøy (Armada) under bygging til Ocean Infinity Group. Vi har også hatt lokalt besøk på standen fra NSK Ship Design AS ved salgssjef Jakob Nielsen.   

Dan Hook, CTO i Ocean Infinity og Mikkel Pedersen, gründer og CEO i Probotic.
Jakob Nielsen (NSK) og Edny-Beate Karlsen (KUPA)

KUPA har fulgt Probotic over lengre tid, både gjennom den nordnorske akseleratoren, Arctic Accelerator, og inkubatorprogrammet KUPA Startup. KUPA ved Edny-Beate Karlsen har vært med på årets messe da hun har jobbet tett med Probotic teamet det siste året.

Det er utrolig gøy å være med å promotere Probotic sin droneteknologi her på en stor internasjonal messe. Stikkord fra messen er data insight, autonomi og bærekraft. Med andre ord, spot on for Probotic. Messen har også gitt god innsikt i hva som rører seg innenfor havindustri og blå næringer, samt det har vært gøy å få teste ut litt praksis.  

 

Saab ROV 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
OM KUPA:

KUPA er ett av Nord-Norges største innovasjons- og rådgivningsselskap. Vi jobber stedsuavhengig, og hjelper startups og bedrifter å utvikle og kommersialisere nye produkter og tjenester, utarbeide forretningsmodell og strategi, hente kapital, effektivisere produksjon og implementere kvalitetssystemer. Vårt kundeløfte er drivkraft for utvikling. 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med saker for:

Lyst å vite mer?

Jeg ønsker vite mer om hva KUPA kan bistå med!

Skroll til toppen

La oss ta en prat!

Vi kontakter deg

Hopp rett ned til innholdet