Norskin er ISO-sertifisert!

Foto: Catrine Kildemo, Norskin

Det har vært en spennende prosess og jeg har lært mye, vi har jobbet hardt for å implementere og tilfredstille standardene

Norskin Materials skriver i en pressemelding tirsdag at Nemko har ISO-sertifisert bedriften ut fra standardene ISO 9001(kvalitet) og ISO 14001 (miljøstyring). 

Selskapet var tidlig ute med å iverksette tiltak til ISO sertifiseringene, allerede i 2020 var planleggingen i gang.

-Som nyutdannet prosessingeniør har dette vært en spennende utfordring der jeg har lært mye. Vi har jobbet hardt for å implementere og tilfredsstille standardene, utnytte alle tilgjengelige ressurser og se etter kontinuerlig forbedrings muligheter.

ISO-sertifiseringen har fått Norskin Materials til å se på mulighetene for gjenbruk av restproduktene, drift av anlegg og større grunnlag til å fokusere på miljø i fremtiden, forteller Kari Nesse Johnsen, Kvalitetsleder ved Norskin Materials.

Veiledning fra KUPA

Norskin Materials har fått en meget god veiledning av KUPA, ved rådgiver Mohammad Talaa, KUPA har over flere år spesialisert seg på å bistå oppstartsbedrifter og etablerte bedrifter med å implementere kvalitets- og ledelsessystemer som møter kravene i ISO-standardene. En ISO-sertifisering muliggjør nye markeder for kunder, og er et sterkt kvalitetsstempel på selskapsledelse og miljøledelse. I Norskin sitt tilfelle er denne sertifiseringen svært viktig for å møte et internasjonalt marked.

-Det gleder meg å kunne gratulere Norskin Materials med sertifisering på ISO 9001 og ISO 14001. Dette er et bevis på at bedriften jobber aktivt for å møte krav og forventninger til kvalitet, kundetilfredshet og jobber systematisk med å redusere belastningen på miljøet

Neste steg

ISO sertifiseringene er en del av selskapets langsiktige fremdriftsplan.

– Med disse sertifiseringene for kvalitet og miljø, kan vi dokumentere for våre kunder at vi er en seriøs leverandør. Tiltakene som er gjort for å innvilge sertifiseringene setter selskapet i riktig retning når vi skal søke etter LWG – Leather Manufacturer Audit, forteller Kari Nesse Johnsen.

Bærekraft er en av hovedtankene bak etableringen for Norskin Materials. Bedre utnyttelse av en ressurs som allerede finnes, og gjennom det skape arbeidsplasser og merverdi for samfunnet.

Fakta: 

Norskin Materials AS driver med bærekraftig bearbeiding og videreforedling av restråstoff fra fisk om til materialer til forskjellige kundesegmenter – eksempelvis garverier, møbelprodusenter og klesprodusenter. De skaper nye kvalitetsprodukter av «avfall» fra eksisterende produksjon av laks. Selskapet har flere spennende FoU-prosjekter pågående som ser på bruk av fiskeskjell i bl.a bioplast. Les mer på www.norskin.no 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
OM KUPA:

KUPA er ett av Nord-Norges største innovasjons- og rådgivningsselskap. Vi jobber stedsuavhengig, og hjelper startups og bedrifter å utvikle og kommersialisere nye produkter og tjenester, utarbeide forretningsmodell og strategi, hente kapital, effektivisere produksjon og implementere kvalitetssystemer. Vårt kundeløfte er drivkraft for utvikling. 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med saker for:

Lyst å vite mer?

Jeg ønsker vite mer om hva KUPA kan bistå med!

Skroll til toppen

La oss ta en prat!

Vi kontakter deg

Hopp rett ned til innholdet