Kupa kraftsamler med aktører i Nordkalotten rundt grønn omstilling i bygg- og anleggsnæringen

Hele Nordkalotten opplever store investeringer og etableringer som følge av den grønne omstillingen. Den arktiske skandinaviske regionen vil ha omfattende behov for bærekraftig industriell og sosial bygging de neste 10 årene. 

For å styrke konkurranseevnen til små og mellomstore entreprenørselskaper etablerer Sverige, Norge og Finland nå en felles samarbeidsplattform for bærekraftig bygging i kaldt klima, Sustainable Arctic Construction and Built Environment in Arctic Climate. 

Kupa og partnerne i prosjektet skal gjennom plattformen tilby små og mellomstore bedrifter rådgivning innen nærings- og produktutvikling, finansiering og eksport, finne nye samarbeidspartnere og styrke sin kompetanse på nye materialer, teknologier og metoder for å bygge bærekraftig, attraktivt og kostnadseffektivt.  

«Nordkalotten opplever en slags Klondyke-stemning. Det har blitt investert milliarder i regionen og vi forventer større investeringer i fremtiden. Økte krav til bærekraft og holdbarhet, digitalisering, økte materialkostnader og internasjonal konkurranse om oppdrag er virkeligheten for byggebransjen. I vår region finnes det hundrevis av konkurransedyktige byggefirmaer med en sterk tradisjon for teknisk kunnskap og kvalitetstenkning som har gode forutsetninger for å lykkes. Gjennom økt samarbeid på Nordkalotten tror vi at vi styrker hele bransjens konkurransekraft med et fokus på innovasjon og bærekraft», sier prosjektleder Vibeke Lund, Kupa. 

Bilde fra prosjektmøtet under Vinterfestuka i Narvik 2023. Foto: Lars Oscarsson

FAKTA 

Sustainable Arctic Construction and Built Environment in Arctic Climate (SCABEAC) er et treårig Interreg Aurora-prosjekt som er finansiert i Norge av EU, Kupa, UiT, Sintef Narvik og næringslivet. Bak prosjektet står LTU Business, Luleå tekniska universitet, Universitetet i Tromsø, SINTEF Narvik, Kupa AS, Betongklyngen, Oulu universitet og Arctic Construction Cluster Finland. 

Vil du vite mer om prosjektet? 

Kontakt prosjektleder Vibeke Lund

vibeke@kupa.no / + 47 99 47 65 98 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
OM KUPA:

KUPA er ett av Nord-Norges største innovasjons- og rådgivningsselskap. Vi jobber stedsuavhengig, og hjelper startups og bedrifter å utvikle og kommersialisere nye produkter og tjenester, utarbeide forretningsmodell og strategi, hente kapital, effektivisere produksjon og implementere kvalitetssystemer. Vårt kundeløfte er drivkraft for utvikling. 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med saker for:

Lyst å vite mer?

Jeg ønsker vite mer om hva KUPA kan bistå med!

Skroll til toppen

La oss ta en prat!

Vi kontakter deg

Hopp rett ned til innholdet