Julehilsen fra oss i KUPA!

Året nærmer seg slutt, og julen ringes snart inn. Vi i KUPA ser tilbake på et halvår fylt av spennende prosjekter og nyansettelser. Sammen har vi jobbet trutt og støtt for et innovativt og bærekraftig Nord-Norge.

🎄 Nyansettelser: KUPA har det siste halvåret styrket teamet ytterligere gjennom ansettelsene av Andrea Holvik Thorson, Håvard Selseth, Realf Hansen og Tore Hennig Normann.

🎄 K49 i Narvik: KUPA, ved seniorrådgiver Kjetil H. Danielsen i spissen, har bidratt med rådgivning for å bedre energi-effektiviseringen i Kongensgate 49. K49 er et prosjekt hvor Narvikgården valgte å rehabilitere og renovere eksisterende bygningsmasse fremfor å rive. I prosessen med K49 har KUPA koordinert prosessene som omhandler spesifikke ENØK-tiltak. Du kan lese mer om prosjektet her.

🎄 Jaroskolen: Ane-Marthe Sani og Veronika Moan har gjennomført enda en runde med Jaroskolen. Jaroskolen skal gi betongarbeiderne ved Jaro større innblikk i hva de faktisk jobber med, og lære å se helheten i det å produsere betong. Elevene skal bli enda mer bevist på kvalitet i arbeidet, og få økt yrkesstolthet.

🎄 Inkubatorprogram: Vi er igjen tatt opp i det nasjonale inkubasjonsprogrammet til Siva, og denne gang fra 2023-2032! Dette gir oss muligheten til å fortsette å være en drivkraft for innovasjon og bærekraftig omstilling både i Nord-Norge og nasjonalt, spesielt innen teknologi, hav, energi og bygg og anlegg. Vi er også knallfornøyd med å bli rangert som noen av de beste inkubatorene i landet og ser frem til de ti neste årene.

🎄 Outlook North 2022: Norkon ble rebranded til Outlook North, og første års konferanse i ny drakt ble en knallsuksess! Med over 200 deltakere var konferansen helt utsolgt. Sammen løftet vi høyaktuelle problemstillinger og ideer for hvordan fremtiden kan og bør se ut. Vi har fikk oppdatert hverandre på hva som skjer i de ulike næringene, og hvilke muligheter som ligger i nærmeste fremtid. Vi tar av oss hatten for prosjektleder Monica Mathiassen og teamet bak konferansen – og gleder oss allerede til neste års konferanse.

🎄 Spaceport Norway 2022: Vi tok et skritt inn i space-verdenen og deltok på årets Spaceport Norway 2022. Her fikk vi lære mer om hva som skjer på Andøya sin nye spaceport, hvordan vi skal sikre at Norge får en aktiv rolle i fremtidige space missions, hvilken posisjon vi som nasjon kan ta på verdensbasis, og hvilken rolle får Nord-Norge i det hele. Utrolig bra konferanse!

🎄 Norskin ble ISO-sertifisert: KUPA har over flere år spesialisert seg på å bistå oppstartsbedrifter og etablerte bedrifter med å implementere kvalitets- og ledelsessystemer som møter kravene i ISO-standardene. En ISO-sertifisering muliggjør nye markeder for våre kunder, og er et sterkt kvalitetsstempel på selskapsledelse og miljøledelse. Vi gratulerer Norskin – igjen!

🎄 ONS 2022: KUPA deltok på stand med Xplore North – en felles stand for de nordnorske fylkene, og hadde et arrangement hvor Maritime Tech Cluster i samarbeid med Probotic, NSK Ship Design, Greenfish og TECO 2030, løftet frem det som skjer i regionen når det gjelder maritim teknologi.

🎄 Arendalsuka 2022: KUPA deltok for første gang under Arendalsuka – en demokratisk møteplass for alle som er engasjert i samfunnet vi lever i. Vi deltok gjennom Betongklyngen CIC, Energiklyngen Nord og forskningsprosjektet Circulus.

🎄 Energiklyngen Nord: EKN, ved seniorrådgiver Ane-Marthe Sani som daglig leder av klyngen, har opplevd stor vekst i året som har gått. I løpet av året har de hatt gleden av å ta imot 6 nye medlemmer; Pro Tromsø, Senja Energy, VVS 24, Industripersonell, Ringjord Maritim, Taico.

🎄 Betongklyngen CIC: Klyngen befester sin posisjon som nasjonal innovasjonsarena og får flere og flere medlemmer. Klyngen har styrket samarbeidet med bransjeforeningene og jobber med å utvikle en bærekraftig forretningsmodell hvor klyngen om noen år kan stå på egne ben uten offentlig driftsstøtte.

🎄 Styreutvikling Nord: KUPA i samarbeid med VINN, UIT, næringslivet, Sparebanken Narvik, DNB og 68Nord har akkurat gjennomført siste samling i styreutviklingsprogrammet; Styreutvikling Nord. Hele 43 deltakere har i løpet av det siste året styrket sin styrekompetanse. Deltakerne er nå klar for å omsette kunnskapen i praksis og mange av deltakerne søker også nye styreverv.

🎄 Arctic Accelerator: Demo Day, nordnorges største møteplass for kapitalsøkende startups og investorer gikk av stabelen i juni når en vinner skulle kåres blant ti deltakere i gründerprogrammet Arctic Accelerator. Blant årets kull var det SKADE som tok 1. plassen, Utleieappen på 2. plass og PingData på 3.plass som i tillegg ble publikumsfavoritt. Vi gleder oss til å komme i gang med det syvende programmet av Arctic Accelerator i 2023, hvor vi allerede har tatt opp ti spennende selskaper som vi skal jobbe med de neste seks månedene.

🎄 Fra gründer til leder: Vi fortsetter å satse på lederutvikling av gründere, og gjennomførte i år andre program av Fra gründer til leder. Gjennom programmet gir vi gründere av vekstselskaper de verktøyene de trenger for å stå sterkere i lederrollen. Gjennom et godt samarbeid med Marius Jones fra AFF, som er coach i programmet, har det blitt satt et sterkere søkelys på gründerens lederrolle i startups i blant annet Shifter.

🎄 Vekst i startups fra A-Å: Gjennom KUPA Startup har vi hjulpet startups og gründere med å vokse. Vi har blant annet bidratt i forretningsutvikling, strategiprosesser, prosjektledelse og innhenting av kapital. Gjennom KUPA Venture har vi investert i nye startups og i tillegg utført flere oppfølgingsinvesteringer. Et viktig høydepunkt på sluttena av året var at vi tok med oss seks startups som fundraiser til SLUSH, Europas største møteplass for startups og investorer.

Vi ser tilbake på et spennende år for KUPA og våre samarbeidspartnere. Likevel har året som har gått preget oss alle. Russlands invasjon av Ukraina har gitt store ringvirkninger også her til lands. På bakgrunn av invasjonen har det blitt innført strenge restriksjoner mot Russland, og energiprisene har skutt i været. Nordmenn fått mindre å rutte med gjennom økte renter, dyrere strøm og matpriser. Vi har sett at livet ikke alltid blir som man tror, og årets julegave til de ansatte er derfor en donasjon av seks middager til de som trenger det via Kirkens Bymisjon. Seks middager fra hver enkelt ansatt gir totalt 162 middager til de som kanskje ellers må sittende alene i julen.

Vi i KUPA ønsker alle en god jul og et godt nytt år!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
OM KUPA:

KUPA er ett av Nord-Norges største innovasjons- og rådgivningsselskap. Vi jobber stedsuavhengig, og hjelper startups og bedrifter å utvikle og kommersialisere nye produkter og tjenester, utarbeide forretningsmodell og strategi, hente kapital, effektivisere produksjon og implementere kvalitetssystemer. Vårt kundeløfte er drivkraft for utvikling. 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med saker for:

Lyst å vite mer?

Jeg ønsker vite mer om hva KUPA kan bistå med!

Skroll til toppen

La oss ta en prat!

Vi kontakter deg

Hopp rett ned til innholdet