Maritime Tech Cluster

Innledning

Maritime Tech Cluster er et bedriftsnettverk som retter seg mot tre trender innenfor de blå næringene: Elektrifisering, digitalisering og automatisering.

 

De blå næringene med tilhørende leverandørindustri står sterkt i Midtre-Hålogaland regionen. Spesielt skipsdesigner- og verftsmiljøet utmerker seg blant leverandørene som sterke innovasjonsdrivere. Markedet for automatiserte løsninger i maritim sektor er i sterk vekst, og utfasing av fossil energi vil gi e teknologipush for å utnytte energien bedre.

Ved å utnytte eksisterende teknologi og kompetanse i enkeltbedriftene i nettverket vil man gjennom strategisk samarbeid utvikle markedsmuligheter slik at man kan ta en posisjon i et større internasjonalt marked. Dette er et nytt marked hvor de som klarer å ta i bruk teknologien og utvikle det til salgbare løsninger vil kunne ta betydelig markedsandeler de neste årene. Gjennom aktiv deltakelse vil bedriftene sammen utvikle ny markedskompetansen og teknologi som vil gi varige nye høykompetansearbeidsplasser i Norge og stort potensial for eksportinntekter.

Ønsker din bedrift å være med i nettverket Maritime Tech Cluster? Send en epost til prosjektleder Robin Løvslett, robin@kupa.no for å få høre mer.

 

FAQ

Målet med nettverket er økt vekst og verdiskaping i bedriftene gjennom realisering av markedsmulighetene innen maritime autonome systemer med utgangspunkt i eksisterende produkter, tjenester, kompetanse og teknologi hvor bedriftene har et særlig konkurransefortrinn. Aktivitetene skal styrket nettverket slik at det etter endt prosjektperiode foreligger en konkret søknad til opptak i ARENA programmet som selvstendig klynge.

Målet er økt vekst og verdiskaping i bedriftene gjennom realisering av markedsmulighetene innen maritime autonome systemer med utgangspunkt i eksisterende produkter, tjenester, kompetanse og teknologi hvor bedriftene har et særlig konkurransefortrinn.

 

Delmål:

  1. Øke bruken og leveransen av autonome systemer til havbruk og fiskeri
  2. Økt rekruttering til bedriftene i nettverket.
  3. Leveranse av autonome systemer til Olje & gass næringen.
  4. Øke markedsandelen innen offshore havvind og kartlegging av maritime ressurser.

Finansiert av Innovasjon Norge gjennom N2.

KUPA AS

TECO 2030 AS

GMV

Equinor

NSK Ship Design AS

Futurum

Akvaplan-nivå AS

Northern Lights Salmon

NORMS

Andøya Space

DNV AS

Sørrollnesfisk AS

Tjeldsund Kommune

Hinnstein

Salaks AS

Kleiva Fiskefarm

Greenfish

Relatert innhold

Kontaktperson

Robin Løvslett
Seniorrådgiver
Telefon: 982 96 936
E-post: Send e-post

KUPA er ett av Nord-Norges største innovasjons- og rådgivningsselskap. Vi jobber stedsuavhengig, og hjelper startups og bedrifter å utvikle og kommersialisere nye produkter og tjenester, utarbeide forretningsmodell og strategi, hente kapital, effektivisere produksjon og implementere kvalitetssystemer. Vårt kundeløfte er drivkraft for utvikling. 

10 +
Idéer vurdert
1 mill +
Tilført kapital

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med saker for:

Lyst å vite mer?

Jeg ønsker vite mer om hva KUPA kan bistå med!

Skroll til toppen

La oss ta en prat!

Vi kontakter deg

Hopp rett ned til innholdet