Energi i Nord har blitt tildelt status som Arena-klynge

Fra dagens lansering i Oslo. Energi i Nord var representert v/ Stein-Gunnar Bondevik, Anders Thørud og Kjell Giæver. Foto: Tom Hansen, Innovasjon Norge.

Som eneste næringsklynge fra Nord-Norge, fikk Energi i Nord i dag tildelt status som Arena-klynge gjennom Innovasjon Norge sitt klyngeprogram, Norwegian Innovation Clusters.

Energi i Nord er en klynge med medlemmer fra hele energisektoren og fra hele Nord-Norge. Klyngen har som ambisjon å bidra til verdiskapning og energiomstillingen innen hele energisystemet fra energiproduksjon via energidistribusjon til bruk.

Øyvind Jørgensen, seniorrådgiver i KUPA og leder for FoU-gruppen i Energi i Nord

– Det at Energi i Nord nå har status som Arena-klynge vil ha si mye for energiomstillingen i Nord-Norge. Vi er både lykkelige og stolte over det arbeidet som har blitt gjort for å oppnå status som Arena-klynge, og vi ser nå fremover på en spennende tid, sier Øyvind Jørgensen, seniorrådgiver i KUPA og leder for FoU-gruppen i Energi i Nord.

Jeg har som representant fra Energiklyngen Nord (EKN) vært så heldig at jeg har fått være med i arbeidet helt fra initiering av klyngen, og fram til vi nå har fått innvilget søknaden. Det har vært veldig spennende å få jobbe sammen med initiativtakerne i Petro Arctic, næringsaktørene i styringsgruppa, FoU aktørene og prosjektledelsen i KPB, for å få realisert denne Arenaklyngen sier Jørgensen.

 

 

Den gode nyheten ble først annonsert gjennom en pressemelding fra Innovasjon Norge, som skriver at Energi i Nord «på kort tid har greid å samle aktører med tilknytning til energi fra Helgeland til Varanger. Målet er å gjøre Arktis til et attraktivt utviklingsområde for energi.»

Les hele pressemeldingen her.

 

 

Andre omtaler:
https://www.nord.no/no/aktuelt/nyheter/Sider/Viktig-steg-mot-a-tette-kompetanseholet-for-energi-i-Arktis.aspx?fbclid=IwAR3w_qKufUGvNF6ybeRgZEUPGu6iHdP7taKLJ3XdgLmbayh2DvLHL4xc0Sc

 

Foto: Tom Hansen, Innovasjon Norge.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
OM KUPA:

KUPA er ett av Nord-Norges største innovasjons- og rådgivningsselskap. Vi jobber stedsuavhengig, og hjelper startups og bedrifter å utvikle og kommersialisere nye produkter og tjenester, utarbeide forretningsmodell og strategi, hente kapital, effektivisere produksjon og implementere kvalitetssystemer. Vårt kundeløfte er drivkraft for utvikling. 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med saker for:

Lyst å vite mer?

Jeg ønsker vite mer om hva KUPA kan bistå med!

Skroll til toppen

La oss ta en prat!

Vi kontakter deg

Hopp rett ned til innholdet